ua en ru

Ірина Геращенко звернулася до ГПУ і СБУ щодо погроз, які надходять на її адресу

Народний депутат України від "НУ-НС", кандидат в нардепи від партії "Удар" Ірина Геращенко звернулася до Генпрокуратури і Служби безпеки України (СБУ) із заявою про погрози, які надходять на її адресу. Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні змушена була звернутися в Генпрокуратуру України і СБУ у зв'язку з тим, що протягом певного часу почала отримувати телефонні погрози на свою адресу. Все почалося після того, як в ефірі на телеканалі "Інтер" я розкритикувала гомофобський закон. Після цього з телефонів 0937309681, 0957038002 та інших номерів я почала отримувати на свій мобільний та робочий номер погрози та прокляття. Вимушена звернутися до відповідних служб. Мало що у цих людей в голові. Як на мене, цей агресивний стиль не має нічого спільного з догматом православ'я. Як і я - нічого спільного з Содомом і Гоморрою", - написала сьогодні нардеп у Facebook.

Мова йде про законопроект № 8711, прийнятий ВР 2 жовтня, який встановлює кримінальну відповідальність за публічну пропаганду гомосексуалізму.

Читайте також: Закон про пропаганду гомосексуалізму є "явно дискримінаційним", - ООН

Цей законопроект засудила омбудсмен Валерія Лутковська, а також ряд міжнародних організацій - ООН, ПАРЄ, Amnesty International.