ua en ru

Іран заявив про заборону на в'їзд для громадян США у відповідь на дії Трампа

Іран заявив про заборону на в'їзд для громадян США у відповідь на дії Трампа Фото: президент Ірану Хасан Роухані

Іран обіцяє застосувати дії у відповідь на образливі обмежувальні заходи щодо іранців

Іран, одна з семи країн із переважно мусульманським населенням, для громадян якої указом президента США Дональда Трампа введено заборону на в'їзд, назвала рішення образливим і заявила про заходи у відповідь. Про це повідомляє прес-служба МЗС Ірану, передає Reuters.

"Із великою повагою до Американського народу і розумінням відмінностей між гостинним населенням США та владою країни, Іран застосує дії у відповідь на образливі обмежувальні заходи щодо іранців", - йдеться в повідомленні.

Зовнішньополітичне відомство країни також заявило, що обмеження на в'їзд мусульман у США є образливими для мусульман усього світу і для жителів Ірану зокрема: "Це буде великим подарунком екстремістам".

У МЗС Ірану підрахували, що теоретично заборона Трампа торкнеться приблизно одного мільйона громадян Ірану і США, які перебували у відносинах, дружили і регулярно їздили в одну й іншу країну.

Нагадаємо, раніше Трамп на 120 днів призупинив програму прийому біженців. Указом президента США на 90 днів також забороняється імміграція для мешканців семи країн із переважно мусульманським населенням.