ua en ru

Іран спустив в Каспійське море перший есмінець з ракетним озброєнням

Військово-морські сили Ірану представили журналістам перший повністю іранський есмінець з керованою ракетною зброєю. Корабель, названий "Джамаран-2", на даний момент стоїть на якорі в порту Анзай в Каспійському морі, повідомляє BBC.

Есмінець має на озброєнні установки з ракетами класу "поверхня - поверхня" і ракетами для ведення протиповітряної оборони. Крім того, він оснащений радаром нового типу і більш досконалими системами зв'язку, а також майданчиком для посадки вертольота.

"Джамаран-2" являє собою багатоцільовий корабель, здатний вирішувати широкий спектр завдань на морському і приморському театрі військових дій. Як заявив Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад, наявність такого корабля дозволить країні зміцнити мир і стабільність в регіоні.

Відзначимо, що основна загроза в контексті національної ядерної програми для Ірану виходить з боку Перської затоки, де розгорнуті ударні угруповання кораблів США і куди можуть бути стягнуті кораблі їх союзників по НАТО. Каспійське море являє собою закриту акваторію, яку з Іраном ділять Казахстан, Туркменія, Азербайджан і Росія.

Читайте також: Іран нарощує поставки зброї до Сирії, - західні дипломати