ua en ru

Іран засудив зміщення військовими Президента Єгипту Мурсі

Офіційний Іран назвав повалення військовими демократично обраного Президента Єгипту Мохаммеда Мурсі "неправильним". Про це повідомляє BBC.

"Ми не вважаємо правильним кроком втручання військових у політику і зсув керівництва, яке прийшло до влади шляхом виборів", - цитують у неділю іранські офіційні засоби масової інформації прес-секретаря МЗС Ірану Аббаса Аракчі.

При цьому офіційний представник іранського МЗС визнав, що ситуація в Єгипті була неоднозначною, а стала ще складніше. Аракчі сказав, що, з одного боку, Президент-ісламіст Мурсі був обраний демократичним шляхом, з іншого - він і його соратники показали себе неефективними правителями.

Армія оголосила про зміщення правив всього рік Президента, прихильника поміркованого політичного ісламу Мурсі 3 червня, після багатотисячних демонстрацій протесту. У наступні дні, однак, на вулиці вийшли вже багато тисяч прихильників Мурсі і руху "Брати-мусульмани". Почалися їх зіткнення з солдатами і супротивниками "Братів-мусульман", в яких загинули вже десятки людей.

Нагадаємо, раніше влада Сирії закликали Мурсі піти у відставку.