ua en ru

Іран розширив радіус дії ракет "земля-море" до 700 кілометрів

Іран розширив радіус дії ракет "земля-море" до 700 кілометрів Фото: ракета (af.mil)

Про це іранський військовий чиновник заявив в контексті загострення відносин зі Сполученими Штатами

Іран заявляє, що його ракети "земля-море" тепер мають радіус дії до 700 км. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

"Іран розширив дальність дії своїх балістичних ракет класу земля-повітря до 700 км (435 миль), заявив у вівторок іранський військовий чиновник в контексті загострення відносин зі Сполученими Штатами щодо ракетної програми Тегерану", - йдеться у повідомленні.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що поблизу авіаносця США пролетіли запущені Іраном ракети. Ракети пройшли всього в 1,4 км від правого борту американського авіаносця.

Також раніше американські розвідувальні супутники зафіксували в Ірані перше за останній рік випробування балістичної ракети Fateh-110.

Як відомо, Іран був розлючений через рішення президента США Дональда Трампа вийти з міжнародної угоди щодо ядерної програми Ірану і знову ввести санкції щодо Тегерана.

Зазначимо, що ядерна угода між Іраном і шістьма міжнародними посередниками (Росія, США, Велика Британія, Франція, Китай, Німеччина) була укладена 14 липня 2015 року після виявлення в Ірані не врахованих Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) центрифуг для збагачення урану. Іран в ході переговорів наполягав на своєму праві розвивати мирну ядерну енергетику і заявляв про відсутність намірів по створенню атомної зброї.