ua en ru

Поблизу авіаносця США пролетіли запущені Іраном ракети

Поблизу авіаносця США пролетіли запущені Іраном ракети Фото: авіаносець США

Ракети пройшли всього в 1,4 км від правого борту американського авіаносця

Іранські ракети, випущені у час навчань, що пройшли всього в 1,4 км від американського авіаносця "Гаррі Трумен". Про це повідомляє NBC News з посиланням на двох неназваних військових чиновників.

Інцидент стався на минулого тижня. Авіаносець йшов транзитом через протоку, який з'єднує Аравійське море і Перську затоку. До того моменту, як судно наближалося до кінець протоки, флот Корпусу вартових ісламської революції випустив кілька некерованих ракет, які пройшли поблизу "Гаррі Трумена".

Наголошується, що удари були короткими і швидкими.

Крім авіаносця, в цієї області перебували французький фрегат, американський есмінець "Баклі" і комерційні кораблі. Іранський флот попередив морського радіо початку навчань, попросивши кораблі і далі слідувати за своїм курсом, відзначає NBC. При цьому вони були в міжнародно визнаному для проходу суден морському коридорі, сказав один з співрозмовників телеканалу, а не в чиїхось територіальних водах. Прямого спілкування між американським і іранським кораблями не було.

Повідомляється, що після попередження ракети були випущені і пройшли всього в 1,4 км від правого борту американського авіаносця в напрямку, протилежному курсом кораблів. Вони не були направлені в "Гаррі Трумена" або в інші судна, а лише пройшли поруч з ними, відзначило джерело. Один з співрозмовників NBC сказав, що дії Ірану хоч не були націлені на курсують в протоці кораблі, але були "надміру провокаційними і небезпечними".

Нагадаємо, прем'єр Іраку обіцяє знищити ІДІЛ до кінця 2016.