ua en ru

Іран пригрозив переглянути співпрацю з ООН щодо ядерної зброї

Іран пригрозив переглянути співпрацю з ООН щодо ядерної зброї Фото: іранська балістична ракета "Хорремшахр" (міноборони Ірану)

Тегеран готовий до будь-якого рішення Вашингтона щодо угоди

Тегеран може переглянути свою співпрацю з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) у разі, якщо Сполучені Штати вирішать вийти з ядерної угоди з Іраном. Про це заявив глава Організації з атомної енергії Ірану (ОАЕІ), віце-президент країни Алі Акбар Салехі, передає Reuters.

"Якщо Сполучені Штати не виконають своє зобов'язання щодо СВПД (Спільний всеосяжний план дій - ред.), Ісламська Республіка Іран ухвалить рішення, які можуть вплинути на її нинішню співпрацю з Міжнародним агентством із атомної енергії", - пригрозив Салехі.

При цьому представник іранського МЗС Бахрам Касемі заявив, що країна готова до будь-якого рішення Вашингтона щодо угоди.

Як відомо, спільний всеосяжний план дій підписали Іран, Росія, США, Німеччина, Франція, Великобританія і Китай у 2015 році. План обмежує ядерну програму Ірану в обмін на скасування санкцій із боку Євросоюзу й ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран обговорить із трьома провідними країнами Європейського Союзу подальше майбутнє укладеної 2015 року угоди щодо іранської ядерної програми.