ua en ru

Іран заперечує чутки про те, що Асад знаходиться в Тегерані

Міністерство закордонних справ Ірану спростувало інформацію ізраїльських ЗМІ, що президент Сирії Башар Асад знаходиться в Тегерані. Повідомлення ізраїльських ЗМІ про те, що президент Сирії вилетів в Іран, прес-секретар МЗС Ірану Сайед Аббас назвав не інакше як "смішними", передає PressTV. Раніше ізраїльські ЗМІ повідомили, що Б.Асад покинув Сирію напередодні ввечері.

Інформація з'явилася після того, як ймовірність втручання західних військових сил в сирійський конфлікт різко зросла. Раніше низка країн, у тому числі США, Франція і Великобританія, посилили свою риторику щодо Сирії після повідомлення про застосування в передмістях Дамаска хімічної зброї, в результаті чого нібито загинули більше тисячі мирних жителів. Західні країни також підкреслили, що в разі необхідності рішення про військове втручання може бути прийнято і без схвалення Ради Безпеки ООН, де проти подібних кроків висловлюються Росія і Китай. Як заявляють джерела, ракетні удари по сирійським урядовим військам, які носять попереджувальний характер", можуть бути нанесені вже на цьому тижні - 29 серпня 2013 р.

Влада Сирії, у свою чергу, категорично відкинула причетність до інциденту із застосуванням хімічної зброї, а пізніше заявили, що опозиція сама організувала химудар як "операцію під чужим прапором".