ua en ru

Іран відхиляє заклики повернутися до ядерної угоди

Іран відхиляє заклики повернутися до ядерної угоди Ілюстративне фото (twitter.com/RT)

В Ірані заявили, що рішення про збільшення збагаченого урану є незмінною стратегією

Іран заявив, що не скасує своє рішення про збільшення збагаченого урану, перевищуючого ліміти, які були встановлені ядерною угодою 2015 року зі світовими державами. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press News.

Зазначається, що рішення не буде скасовано, до тих пір, поки Іран не досягне своїх повних прав в рамках угоди, від якої в минулому році відмовився президент США Дональд Трамп.

"Рішення щодо збільшення збагаченого урану є незмінною стратегією. Франція та інші країни закликали Іран повернутися до виконання ядерної угоди", - повідомляє співробітник служби безпеки Ірану Алі Шамхані.

Шамхані продовжує критикувати європейські країни за "відсутність волі" в наданні допомоги від санкцій США.

Попередньо встановлено, що Іран перевищив рівень збагачення урану в 3,67%.

Нагадаємо, Іран нещодавно заявив, що має намір прискорити процес збагачення урану після 27 червня, коли закінчився термін ультиматуму про виконання зобов'язань щодо ядерної угоді. За словами представника Організації з атомної енергії Ірану Бехруза Камальванди, запаси збагаченого урану будуть перевищувати 300 кг.

Крім того, Іран у понеділок, 8 липня, пригрозив відновити роботу деактивуючих центрифуг і збільшити рівень збагачення урану до 20% в якості потенційних заходів відступу від умов ядерної угоди 2015 року.