ua en ru

Іран сподівається на укладення угоди ОПЕК щодо скорочення видобутку нафти

Іран сподівається на укладення угоди ОПЕК щодо скорочення видобутку нафти Фото: міністр нафти Ірану Біджан Зангане та міністр енергетики Алжиру Нуредін Бутерфа обговорили скорочення видобутку нафти

Алжир пропонує скоротити видобуток нафти серед членів ОПЕК на 1,1 мільйона барелів на добу

Іран сподівається, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) зможе досягти угоди про скорочення видобутку і таким чином підвищить ціни на нафту. Про це повідомив міністр нафти Ірану Біджан Зангане після зустрічі з міністром енергетики Алжиру Нуредіном Бутерфа в Тегерані 26 листопада, передає "Радіо Свобода".

Зангане також зазначив, що оголосить рішення Тегерана щодо ймовірного скорочення безпосередньо на засіданні 30 листопада у Відні.

"Пропозиція алжирського міністра енергетики щодо виробництва кожної країни була представлена сьогодні і ретельно вивчена", - повідомив він.

Водночас Бутерфа розповів, що пропозиції Алжиру полягають у скороченні видобутку серед членів ОПЕК на 1,1 мільйона барелів на добу, а серед країн, які не входять до організації, - на 600 тис. барелів.

Алжирський міністр вважає, що реалізація цих пропозицій дала б змогу довести ціну нафти до 60 доларів за барель до кінця 2017 року.

Зазначимо, раніше Іран заявляв, що не зупинятиме зростання виробництва, доки не доведе видобуток до досанкційного рівня в 4 млн барелів на добу.

Нагадаємо, Росія підтримає позицію ОПЕК про заходи щодо стабілізації нафтового ринку, якщо країни картелю досягнуть загального консенсусу всередині організації.