ua en ru

Іракські військові увійшли на територію захопленого бойовиками ІДІЛ міста Аль-Каїм

Іракські військові увійшли на територію захопленого бойовиками ІДІЛ міста Аль-Каїм Фото: ІДІЛ (youtube.com televisionOrient)

Сьогодні іракські військові увійшли в Аль-Каїм

Іракські військові сьогодні, 3 листопада 2017 року, увійшли на територію захопленого бойовиками "Ісламської держави" (ІДІЛ) міста Аль-Каїм. Про це повідомляє Reuters з посиланням на військових.

"Іракські військові увійшли в Аль-Каїм в ході останнього наступу на бойовиків "Ісламської держави", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Baghdad Post, Аль-Каїм є "останнім бастіоном ІДІЛЛ в Іраку".

"Іракські сили входять в Аль-Каїм, останній бастіон ІДІЛ в Іраку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними ООН, під час битви за іракське місто Мосул бойовики ІДІЛ вбили, щонайменше, 741 мирного жителя. Крім цього, джихадисти здійснили масові викрадення, використовували людей як "живий щит", навмисно обстрілювали будинки і цивільних, які намагаються бігти.

"Відповідальні особи повинні відповідати за їх огидні злочини", - сказав глава ООН з прав людини Зейд Раад Аль Хусейн. Він також закликав до розслідування ймовірних порушень з боку іракських сил.

У цілому, щонайменше 2 тисячі 211 мирних жителів були вбиті і ще 1 тисяча 673 були поранені під час військової операції проти ІДІЛ.