ua en ru

Ірак відклав четвертий раунд аукціону на розробку нафтових і газових родовищ до березня 2012 р

Ірак відклав проведення четвертого раунду аукціону на право розробки нафтових і газових родовищ до березня 2012 р. Про це повідомив сьогодні представник Міністерства нафти Іраку. Тепер у зацікавлених компаній є час до 3 лютого 2012 р., щоб сплатити внесок за участь у тендері, передає Reuters.
Нова дата проведення тендера призначена на 7-8 березня 2012 р. Раніше планувалося, що аукціон відбудеться 25-26 січня 2012 р., проте дата була перенесена на пізніший термін з технічних причин, додали у відомстві країни. "Ми хотіли надати компаніям більше часу, щоб вивчити умови контрактів, беручи до уваги майбутні свята, наприклад, Різдво", - повідомив глава департаменту нафтових контрактів і ліцензування надр при Міністерстві нафти Іраку Сабах Абдул Кадхим.
Попередній відбір для участі в тендері на розробку 12 блоків на різних проектах пройшли 46 енергетичних компаній. Як повідомляє іракська сторона з посиланням на дані геологічної експертизи, родовища, виставлені на аукціон, мають в своєму розпорядженні запаси в 29 трлн куб. футів газу і 10 млрд бар. нафтового еквівалента.