ua en ru

Ірак оголосив конкурс на спорудження нового нафтопроводу

Ірак оголосив конкурс на спорудження нового нафтопроводу Фото: нафтопровід (із відкритих джерел)

Він транспортуватиме нафту з північної провінції Кіркук до сусідньої Туреччини

Міністерство нафти Іраку 24 грудня 2017 року оголосило конкурс на спорудження нового нафтопроводу, який транспортуватиме нафту з північної провінції Кіркук до сусідньої Туреччини. Іракські та міжнародні компанії мають місяць на подачу своїх заявок, передає DW.

Згідно з умовами конкурсу, щонайменше чверть проекту має бути передано місцевим компаніям.

Як повідомляється, нафтотранспортна система Іраку зазнала значних руйнувань та пошкоджень унаслідок численних бойових дій.

Зазначено, що новий нафтопровід має замінити трубу, прокладену 1980-го року, яку було пошкоджено внаслідок атак терористичного угруповання "Ісламська держава". До того цим нафтопроводом Ірак транспортував від 250 тисяч до 400 тисяч барелів нафти щодня.

Відповідно до нового плану, нафтопровід має становити 350 кілометрів у довжину і бути здатним прокачувати понад мільйон барелів нафти щодня. Новий нафтопровід повинен буде транспортувати нафту з провінції Кіркук до турецького порту в місті Джейхан.

Як відомо, Багдад із жовтня знову контролює території, якими проходить нафтопровід.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ірак планує будівництво нафтопроводу для транспортування нафти з провінції Кіркук до Туреччини.