ua en ru

Іпотечні ставки за будівельними кредитами до 2012 р. не повинні перевищувати 12%, - Азаров

Розширене засідання Кабінету міністрів по незавершеним і майбутнім об'єктах будівництва планується провести в середині серпня. Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров під час сьогоднішньої наради, передає кореспондент РБК-України.

"Десь у середині серпня потрібно буде провести розширене засідання Кабміну за участю губернаторів, які допустили самі низькі показники за обсягами вводу житла, і забудовників", - сказав Азаров.
За словами прем'єр-міністра, необхідно до серпня закінчити інвентаризацію всіх об'єктів незавершеного будівництва на сьогоднішній день. Азаров зазначив, що з 16 тис. об'єктів інвентаризація проведена тільки на 12 тис.
Прем'єр-міністр підкреслив, що до наступного року іпотечні ставки за будівельними кредитами не повинні перевищувати 12%: "Я думаю, що ставки до наступного року повинні опуститися до рівня 12%, а згодом ще нижче", - сказав Азаров.
Крім того, прем'єр-міністр підкреслив, що вартість житла для населення не повинна перевищувати 8 тис. грн за кв. м. За словами Азарова, в нинішньому році зафіксовано зростання з будівництва на рівні 12%, а якщо брати окремо по житлу - на 25%.
Відзначимо, раніше Азаров заявляв, що уряд в 2011 році виділить на будівельні іпотечні кредити 1 млрд грн. За словами прем'єра, уряд з Національним банком розробить механізм цільового кредитування будівництва соціального житла за нижчими, ніж на ринку кредитних ставках.