ua en ru

Інвестпривабливість України в II кварталі 2014 р. виросла на 0,57 бала - до 2,74

Рівень інвестиційної привабливості України у другому кварталі 2014 р. виріс на 0,57 балів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 2,74 бала з 5 можливих.

Рівень інвестиційної привабливості України у другому кварталі 2014 р. виріс на 0,57 балів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 2,74 бала з 5 можливих. Про це йдеться в повідомленні прес-служби European Business Association (EBA).

"Певні позитивні зміни у настроях все-таки є, але вони до сих пір, на жаль, базуються на очікуваннях, надії і кредит довіри новому складу уряду", - йдеться в повідомленні.

В асоціації відзначили, що в перші 3 місяці 2014 р. настрої інвесторів в цілому були оптимістичні, але у другому кварталі оптимізм бізнесу падає у зв'язку з ситуацією на сході України.

Як повідомляється, в дослідженні індексу інвестпривабливості ЕВА взяли участь 108 респондентів - топ-менеджерів членських компаній асоціації.

Так, 29% респондентів не помітили позитивних змін на краще, 40% віднесли до позитивних змін обрання Президента України, а 9% до плюсів віднесли співпрацю з МВФ.

У той же час, 60% респондентів отметиили бойові дії на сході як негативні фактори, алияющие на інвестиційну привабливість. Крім цього, незначна частина опитаних (4%) висловила думку, що негативні зміни відбуваються у зв'язку з відтоком російських інвестицій.

Інвестпривабливість України в II кварталі 2014 р. виросла на 0,57 бала - до 2,74

В цілому, за словами виконавчого директора EBA Ганни Дерев'янко, у другому кварталі бізнес втомився від очікування змін і бажає бачити зміни в реальному часі.

"Минуло вже майже півроку роботи нової команди уряду, і настав час, коли інвестори хочуть бачити не тільки красиву риторику, але і дії", - зазначила Дерев'янко.

У той же час, виконавчий директор ЕВА повідомила, що бізнес готовий підтримувати роботу влади в складний для країни час і "з розумінням ставиться до того, що реальні кроки можуть бути непопулярними і складними".