ua en ru

Інвестпривабливість Україна демонструє стабільність - ЄБА

На сьогоднішній день за оцінками експертів Європейської Бізнес Асоціації, індекс інвестиційної привабливості України демонструє стабільність, перебуваючи на позначці 3,39 балів (за 5-бальною шкалою). Про це на сьогоднішньому прес-ланчі заявила виконавчий директор Європейської Бізнес асоціації Ганна Дерев'янко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не говоримо про те, що ситуація в країні вкрай негативна. Якщо подивитися на п'ятибальну шкалу індексу, то все-таки індекс (інвестиційної привабливості) знаходиться на позначці 3,39. Якщо 1 - це найгірший інвестиційний клімат, а 5 - самий кращий, то все-таки 3,39 - це не поганий результат ", - зазначила Дерев'янко.
Вона також назвала такий показник інвестиційної привабливості "стабільним", підкресливши при цьому, що "в Європейську бізнес Асоціацію набирає від 10 до 20 компаній щомісяця".
У той же час Дерев'янко зазначила, що в другому кварталі поточного року, на відміну від 1 кварталу (3,4 бали за 5-бальною шкалою), інвестиційна привабливість в Україну продемонструвала відсутність позитивної динаміки. За її словами інвестори, що працюють в Україні відзначають позитивні зміни в процедурі повернення ПДВ (податку на додану вартість), однак стурбовані істотними негативними тенденціями, серед яких запровадження норм нового Податкового кодексу, слабкість заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією і бюрократією, збільшенням кількості державних перевірок та аудитів.