ua en ru

Інвестори з Південної Кореї поставлять в Крим обладнання з переробки будівельних і промислових відходів

Інвестори з Південної Кореї мають намір поставити в Крим обладнання з переробки будівельних і промислових відходів. Відповідні домовленості досягнуто заступником голови Ради міністрів Криму Азізом Абдуллаєвим з південнокорейськими інвесторами під час офіційного візиту делегації Криму до Південної Кореї. Про це повідомили в Міністерстві регіонального розвитку і ЖКГ АРК.

За підсумками зустрічі підписано угоду, згідно з якою представники Південної Кореї зобов'язалися поставити обладнання на територію Криму протягом місяця, після оплати. Зокрема, обладнання планує закупити інвестиційна компанія, в планах якої будівництво сміттєпереробного заводу в Криму. Воно дозволить переробляти 200 тонн відходів на годину.

На думку Азіза Абдуллаєва, після закупівлі цього обладнання в Криму зникне необхідність створення нових полігонів ТПВ. "Цей проект створений за сучасними нормами і технологіями. Жоден витік, жоден викид після переробки відходів не буде впливати на здоров'я кримчан і гостей півострова, не буде шкідливого впливу також на флору і фауну", - зазначив віце-прем'єр.

В ході візиту кримська делегація також відвідала кілька міст, де ознайомилася з роботою місцевих сміттєпереробних заводів, а також з обладнанням, яке використовують при утилізації ТПВ.

Азіз Абдуллаєв поінформував південнокорейських партнерів про комплексний підхід керівництва Криму до збирання та переробки ТПВ. "Проблема поводження зі сміттям, його збір і утилізація в Криму є важливою і актуальною. У поточній схемі організації збору ТПВ в автономії зараз практично відсутні ланки сортування та переробки відходів. Випадки роздільного сортування сміття населенням одиничні і перебувають на початкових стадіях впровадження. Людей треба вчити і показувати, як правильно поводитися з ТПВ", - заявив заступник глави кримського уряду.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що в Київській області побудують сміттєпереробний комплекс вартістю близько 1 млрд грн.