ua en ru

Інвестори "Більшовика" застерегли АМКУ від затягування процедури надання дозволів для укладання угоди

Інвестори "Більшовика" застерегли АМКУ від затягування процедури надання дозволів для укладання угоди Фото: завод "Більшовик" (УНІАН)

Антимонопольний комітет України (АМКУ) не повинен затягувати процедури надання дозволів для укладання угоди щодо приватизації заводу "Більшовик" (АТ "Перший київський машинобудівний завод", ПКМЗ).

Про це пише РБК-Україна з посиланням на коментар "НВ.Бізнес" переможця торгів із купівлі заводу "Більшовик" Ольги Джелебової.

Вона підкреслила, що процес укладання угоди з продажу підприємства триває, і що компанія не змінювала планів.

"Залишення без розгляду нашої заяви про надання дозволу на концентрацію суб'єктів господарювання носить винятково технічний характер і пов’язане з наявністю незначних недоліків у поданих до розгляду документах. Після отримання роз’яснень від Антимонопольного комітету ці недоліки будуть усунені, і ми звернемося до АМКУ із повторною заявою. Доопрацювання заяв на концентрацію є звичайною практикою АМКУ, яка відповідає вимогам законодавства", - розповіла представниця інвесторів.

За її словами, приватизаційний конкурс із продажу ПКМЗ відбувся прозоро.

"Зважаючи на штучне нагнітання ситуації навколо конкурсу у ЗМІ, ми застерігаємо від використання інструментарію АМКУ для створення додаткових ризиків інвестору шляхом затягування процедури надання дозволів для укладання угоди", - підкреслила уповноважена покупця.

Крім того, скасування результатів аукціону негативно вплине на інвестиційний клімат у країні, вважає керівник секретаріату ради підприємців при Кабінеті міністрів України, економіст Андрій Забловський.

"У разі скасування результатів аукціону варто було б говорити, що вчергове наступаємо на одні й ті ж граблі, що ми не в змозі проводити «Велику приватизацію», це була б негативна новина в контексті приватизаційної неспроможності, неготовності до неї і політичних ризиків, недотримання правил гри й таке інше. Це був би негативний сигнал для інвестиційного клімату. Це б говорило про нездійсненність наших планів і нереалістичність втілення таких планів на початку їхнього прийняття", - заявив Андрій Забловський.