ua en ru

Інвестору потрібна впевненість у завтрашньому дні, - Медведчук

Інвестору потрібна впевненість у завтрашньому дні, - Медведчук Фото: Віктор Медведчук

Інвестору потрібна впевненість у завтрашньому дні. Таку думку висловив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"По-перше, Україні необхідна реальна демонополізація економіки. На сьогоднішній день рівень монополізації зашкалює. Бізнес-ресурси зосереджені в руках олігархічних кланів і ФПГ. Як результат, в Україні відсутні прозорість і здорова конкуренція, що робить в принципі неможливим прихід інвестицій", - розповів він.

По-друге, на думку політика, вкрай важливо забезпечити захист іноземних інвестицій. "Це цілий комплекс заходів, який повинен включати в себе і прийняття нормативно-правових актів, що гарантують дотримання прав інвесторів, забезпечення об'єктивності судової системи для виконання законодавства в частині захисту іноземних інвестицій", - заявив він.

По-третє, Медведчук зазначив, що притоку інвестицій перешкоджає зарегульованість бізнесу — адміністративні бар'єри, які роблять неможливим ведення підприємницької діяльності в рамках закону.

"Законослухняний інвестор просто не має шансів побудувати бізнес в Україні. Від процедури виділення землі до видачі різного роду ліцензій і дозволів, від місцевих рад до державних органів виконавчої влади ― всюди інвестор стикається з перешкодами, породженими бюрократією, чиновницьким свавіллям і корупцією", - резюмував політик.