ua en ru

Фонд Blackstone Group може купити Dell

Фонд Blackstone Group учора оголосив про те, що подумує про придбання Dell. Про це повідомила газета Financial Times з посиланням на анонімні джерела, передає "Росія 24".

Нагадаємо, що Dell розглядає альтернативи угоді по приватизації компанії її засновником і нинішнім керівником Майклом Деллом спільно з групою інвесторів за 24,4 млрд дол. до сьогоднішнього дня, 22 березня 2013 р.

Джерела, близькі до операції, також відзначають, що Dell може продовжити ведення переговорів і пізніше цієї дати, якщо отримає цікаву альтернативну пропозицію.

Blackstone на даний момент розмірковує про можливість придбання частини компанії в рамках групи інвесторів, а також про покупку Dell повністю, проте рішення ще не прийнято.

Експерти відзначають, що пропозиція Blackstone може змусити Делла і його основного партнера по угоді Silver Lake Management підвищити свою первинну заявку, згідно з якою компанія оцінюється в 13,65 дол. за акцію.

Відзначається, що крім Blackstone інтерес до Dell також проявили такі компанії, як Hewlett-Packard і Lenovo.

Купівля Dell може стати для Blackstone найбільшою в технологічному секторі з 2006 р. Тоді фонд придбав компанію Freescale Semiconductor за 17,6 млрд дол. в партнерстві з двома іншими фондами прямих інвестицій.

Читайте також: Американська Dell планує піти з фондового ринку