ua en ru

Інвестиції ПАТ "Львівгаз" в газові мережі області за останні 5 років сягають 144 млн гривень

Інвестиції ПАТ "Львівгаз" в газові мережі області за останні 5 років сягають 144 млн гривень Фото: газовий вентиль (kmu.gov.ua)

Спеціалісти "Львівгазу"  використовують у своїй роботі сучасні матеріали та обладнання, новітні методи та технології

Впродовж 2013-2017 років ПАТ "Львівгаз" більше ніж вдвічі збільшило інвестиції у модернізацію газових мереж. За 5 років для розвитку системи газопостачання Львівської області товариство направило 143 млн гривень. В той же час, у 2008-2012 роках фінансування становило лише 61 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За період 2013-2017 років фахівцями компанії замінено та модернізовано 269 км газопроводів на суму 98 млн гривень, 1786 шт. ГРП, ШРП – 31,5 млн гривень, 201 пункт електрохімзахисту газопроводів – 13,5 млн гривень.

"Львівгаз" здійснює експлуатацію мереж газопостачання, які є найстарішими в Україні – 160 років. На сьогоднішній день в області 775 км замортизованих газопроводів, в той час як замінених лише 269 км. Відтак, мережа газопроводів області старіє швидше, аніж проводиться капітальний ремонт та виділяються кошти. Модернізація мереж дозволяє знижувати експлуатаційні затрати і більш ефективно використовувати тарифні кошти", - зазначає Директор технічний ПАТ "Львівгаз" Павло Сербан.

Спеціалісти "Львівгазу" використовують у своїй роботі сучасні матеріали та обладнання, новітні методи та технології. Зокрема при проведені капітального ремонту старих зношених сталевих газопроводів у Львові в 2013 році були прокладені методом "протяжки" перші поліетиленові газові труби. На вул.Золотій провели реконструкцію металевого газопроводу середнього тиску методом "протяжки" в нього поліетиленового газопроводу, довжиною 809 м. Застосування поліетиленових газопроводів дозволяє вдвічі збільшити термін експлуатації мереж, виключити витрати на антикорозійний захист та відновлення ізоляційного покриття.

ПАТ "Львівгаз" розробив та подав на затвердження НКРЕКП Плани розвитку ГРМ на 2018-2027 років на загальну суму 1,3 млрд. грн. Перегляд тарифу у бік збільшення та його затвердження держрегулятором, дасть змогу утримувати в належному стані газопроводи та підвищити рівень їх надійності, а також надавати клієнтам якісні послуги і створювати нові сервіси.