ua en ru

Інвестфонд 3G Capital повідомив про покупку Burger King за 4 млрд дол

Бразильська інвестиційна компанія 3G Capital офіційно підтвердила інформацію про покупку одну з найбільших в США мереж швидкого харчування Burger King Holdings за 4 млрд дол. з розрахунку 24 дол. за акцію, включаючи боргові зобов'язання, які прийме на себе 3G Capital. Таким чином, премія до ринку складе близько 46%. Як очікується, операція закриється в IV кварталі 2010 р.

"Бренд Burger King - один з самих впізнанних і поважаних брендів в світі, і ми раді, що 3G Capital визнає зусилля, зроблені нами в пожвавленні бренду і розширенні підприємства за останні сім років", - зазначили представники Burger King.

1 вересня з'явилася інформація про те, що Burger King може бути виставлена на продаж найближчим часом. Повідомлялося, що Burger King впродовж останніх тижнів веде переговори з приватними інвестфондами про можливість поглинання.

Акції Burger King торгуються на біржі з 2006 р., і компанія вже не раз проходила через операції купівлі-продажу. Так, в 2002 р. американський консорціум на чолі з TPG Capital LLC, Bain Capital LLC і Goldman Sachs Capital Partners викупив компанію у Diageo за 1,5 млрд дол. Цьому консорціуму до цих пір належить 32% акцій Burger King, і він представлений в раді директорів компанії.