ua en ru

Інтерпол затягує розгляд клопотання про затримання Онищенка, - Ситник

Інтерпол затягує розгляд клопотання про затримання Онищенка, - Ситник Фото: Артем Ситник

НАБУ розраховує, що Інтерпол винесе рішення по Онищенку

Інтерпол затягує розгляд клопотання про затримання нардепа Олександра Онищенка, якого в Україні підозрюють у газових махінаціях.Про це в інтерв'ю одному з українських ЗМІ повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає прес-служба НАБУ.

"Якщо говорити образно, ми вже його (Онищенка, - ред.) "дістали"... Основну справу по ньому закінчено. Триває ознайомлення з матеріалами. Прокуратура дала дозвіл на відкриття матеріалів стороні захисту Онищенка", - зазначив Ситник.

За його словами, антикорупційні органи з одного боку, не хочуть запускати процедуру заочного засудження у відношенні Онищенка, а з іншого - не хочуть затягувати справу, щоб повернути в бюджет України незаконні кошти нардепа.

"Сподіваюся, що Інтерпол, який безпрецедентно довго розглядає наше клопотання про затримання Онищенка, нарешті прийме якесь рішення. Не знаю, чим пояснити таке зволікання. Але Інтерпол - не єдиний інструмент пошуку осіб, які переховуються за кордоном від правосуддя. Сподіваюся, що відбудеться екстрадиційний арешт Онищенка", - додав Ситник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фігурант справи Онищенка вийшов з-під варти під заставу в 3,2 млн гривень.