ua en ru

Інтерпол зняв з розшуку екс-главу МВС Захарченка, - Горбатюк

Інтерпол зняв з розшуку екс-главу МВС Захарченка, - Горбатюк Фото: Віталій Захарченко (УНІАН)

Інтерпол відмовляється оголошувати в розшук фігурантів справи про злочини на Майдані

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) зняла з розшуку екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Про це в інтерв'ю виданню "Фокус" розповів начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"Місяць тому були зняті з міжнародного розшуку за звинуваченням у розтраті грошових коштів колишній міністр внутрішніх справ Захарченко та його заступник (Віктор, - ред.) Ратушняк", - повідомив Горбатюк.

За його словами, Інтерпол відмовляється оголошувати в розшук всіх фігурантів справи про злочини на Майдані у зв'язку з тим, що кримінальне переслідування може бути політично мотивованими. Крім того, українська сторона зіткнулася з тим, що не може виставляти так звані "сині карти", згідно з яким країни просто повідомляють про пересування підозрюваних.

"Але нам відмовили навіть у цьому, причому в українському, а не в центральному офісі Інтерполу, з тією ж мотивацією", - додав Горбатюк.

Нагадаємо, в жовтні Генпрокуратура викликала екс-міністра МВС Захарченка на допит у якості підозрюваного у справі про викрадення помічника предстоятеля УПЦ Московського патріархату.