ua en ru

Інтерпол закликав використовувати біометричні дані для розшуку терористів ІДІЛ

Інтерпол закликав використовувати біометричні дані для розшуку терористів ІДІЛ Фото: генсек Інтерполу Юрген Шток закликав використовувати біометричні дані для розшуку терористів

Зараз Інтерпол має біометричними даними тільки 10% іноземних терористів

Інтерпол закликав світові країни використовувати біометричні дані терористів "Ісламської держави" та інших екстремістських угруповань, щоб допомогти правоохоронним органам розшукати їх. Про це в інтерв'ю AP заявив генеральний секретар Інтерполу Юрген Шток.

За його словами, це допоможе знайти і притягнути до відповідальності бойовиків, коли вони повертаються додому.

Шток підкреслив, що в даний момент Інтерпол має біометричні дані (відбитки пальців, ДНК, скани сітківки ока тощо) тільки 10% іноземних терористів, яких нараховується 90 тис.

Генсек Інтерполу розповів, що організація допомагає країнам розвивати біометричні технології не тільки для ідентифікації екстремістів, але і для упіймання інших злочинців.

В якості прикладу Шток привів особу, яка атаковала поліцейський відділок у Франції в минулому році, який подорожував по Європі з документами 20 різних осіб. Шток зазначив, що цього не сталося, якщо б використовувалися біометричні дані.

За різними даними, у світі діє від 20 до 30 тис. терористів з більш ніж 100 країн світу. З них близько 15 тис. бойовиків перебувають в основному в Сирії і Іраку. В 2013 році в базі даних Інтерполу було всього 12 імен терористів.

Крім того, Шток заявив, що Інтерпол використовує новітні технології для того, щоб не залишити в світі безпечного місця для терористів.

"Рівень загрози з боку міжнародного тероризму є безпрецедентним", - додав генсек Інтерполу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розшукуваний Інтерполом російський банкір затриманий в Україні.