ua en ru

"Інтерхім" представив нові лабораторно-виробничі потужності профільним фахівцям

"Інтерхім" представив нові лабораторно-виробничі потужності профільним фахівцям

Фармацевтичне підприємство "Інтерхім" представило нові лабораторно-виробничі потужності профільним фахівцям зі сфер охорони здоров'я, науки та освіти. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Новий восьмиповерховий лабораторно-виробничий комплекс, який був відкритий в травні за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, у середу відвідали понад 250 професіоналів з усієї України. У тому числі у заході взяли участь голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, представники Академії наук України, Державного експертного центру, науковці та викладачі ряду вишів, висококваліфіковані лікарі, представники ряду фармацевтичних підприємств України.


"Високі технології створюються на базі високої науки. Це стосується США, Німеччини, Ізраїлю. І зокрема, це стосується "Інтерхіму", як одного із зразків високотехнологічного виробництва... Сьогодні наш інститут своїми розробками готовий влитися в програму розвитку "Інтерхіму", який може отримати дуже важливі додаткові можливості у створенні нових ліків, у нових несподіваних і дуже потрібних сучасному суспільству напрямках", - прокоментував побачене заступник директора фізико-хімічного інституту Академії наук України з наукової роботи Вадим Недоступ

У свою чергу декан хімічного факультету Одеського національного університету ім. І. Мечникова Василь Мінчук зазначив, що підприємство "Інтерхім" сьогодні входить до складу фармацевтичного навчально-науково-виробничого комплексу на базі Фізико-хімічного інституту Академії наук України, хімічного факультету ОНУ ім. І. Мечникова і активно взаємодіє з вченими, надаючи їм, в т. ч. необхідне обладнання для досліджень і стипендії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, українська фармацевтична компанія "Інтерхім" завершила реалізацію високотехнологічного інвестиційного проекту та ввела в експлуатацію новий унікальний для України лабораторно-виробничий комплекс європейського рівня.

Реалізація інвестиційного проекту компанії "Інтерхім" почалася в 2013 році. В рамках проекту був побудований 8-поверховий лабораторно-виробничий комплекс, а також логістичний центр, загальною площею 15 тис. кв. м. Виробництво відповідає міжнародному стандарту GMP (Good Manufacturing Practice - належна виробнича практика - система норм, правил і вказівок щодо виробництва лікарських засобів, медичних виробів і фармацевтичних субстанцій).

Як наголошується, що загальний обсяг інвестицій у проект склав більше 42 млн євро. Введення в експлуатацію нового об'єкта дозволить компанії "Інтерхім" вчетверо наростити обсяги виробництва лікарських засобів; освоїти випуск додаткових лікарських форм, впровадити у виробництво нові імпортозамінні препарати та інноваційні розробки; розвивати виробництво фармацевтичних субстанцій у відповідності з вимогами GMP, збільшивши обсяг їх експорту, у тому числі в країни ЄС, в два рази

На підприємстві працює 700 осіб, за час реалізації інвестиційного проекту створено 139 нових робочих місць.

Серед співробітників "Інтерхіму" - 5 докторів наук, 21 кандидат наук, понад 300 дипломованих фахівців.

"Інтерхім" – один з провідних українських виробників готових лікарських засобів і фармацевтичних субстанцій. "Інтерхім" входить в ТОП-10 українських виробників ліків. Частка продукції власного виробництва підприємства сягає 2% загального обсягу ринку країни.