ua en ru

Інтенсивність вибухів на території арсеналу під Ічнею знизилася, - Міноборони

Інтенсивність вибухів на території арсеналу під Ічнею знизилася, - Міноборони Фото: наслідки вибухів в Ічні (РБК-Україна)

Спеціалісти проводять обліт території військових складів на вертольоті

Начальник управління комунікацій і друку Міністерства оборони України Олексій Чернобай повідомив, що інтенсивність вибухів на території арсеналу під Ічнею Чернігівської області знизилася до одного на 10 хвилин. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Радіо Свобода".

За словами представника Міноборони, спеціалісти проводять обліт території військових складів на вертольоті. На місці також працюють чотири пожежних танка.

"Найближчим часом планується застосування пожежної авіації Держслужби з надзвичайних ситуацій, щоб проводити гасіння осередків тління, які залишилися на території арсеналу", –зазначив він.

Додамо, що до ліквідації наслідків вибухів задіяли понад тисячу осіб та 212 одиниць техніки.

Нагадаємо, у Чернігівській області рятувальники почали обстеження і розмінування 16 км території після вибухів на арсеналі біля Ічні. Відзначалося, що ніч у зоні пожежі на арсеналі зберігання боєприпасів пройшла "відносно спокійно". Частота вибухів - 6-8 разів на годину.

В оперативному штабі наголосили, що поки триває розмінування, повертатися до населених пунктів небезпечно. Більшість евакуйованих людей перемістилися на ночівлю до родичів. Також люди могли залишитися у розгорнутих пунктах тимчасового перебування.

Як писало РБК-Україна раніше, під час наради з силовиками президент України Петро Порошенко заявив, що чекає "швидких і відповідальних" результатів розслідування вибухів на 6 арсеналі. Він підкреслив, що повинні бути проведені перевірки всіх, хто забезпечував охорону частини у ніч, коли сталися вибухи.