ua en ru

Інститут Генплану Києва розглянув 1 тис. і врахував 700 пропозицій громадськості

Експертиза проекту нового Генплану столиці завершиться найближчим часом, після чого документ буде переданий до Київради, де його, вивчивши в комісіях, винесуть на сесію для затвердження. Про це повідомив начальник відділу роботи із громадськістю комунальної організації "Інститут Генерального плану м. Києва" Сергій Петрик.

В результаті громадських слухань, які тривали півтора року, розглянуто близько 1 тис. пропозицій громадськості, враховані у проекті Генплану - понад 700.

Зокрема, пропозицію щодо збереження Солом'янського парку надали Національний екологічний центр України, Спілка вільних журналістів "Природа над усе" і комітет мікрорайону "Батиєва гора". Виключити розміщення житла за рахунок частини території Павлівського саду в районі вул. Обсерваторній запропонувала ГО "Громадський контроль".

"Громадські організації Всеукраїнський благодійний фонд "Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголем", "Асоціація пляжного футболу", "Академія молоді" рекомендували врахувати в Генплані пропозиції щодо розвитку пляжних видів спорту, формування спортивних зон у парку Дружби народів, інших парках на Дніпровських островах. Згідно з їх пропозиціями, розроблено схему велосипедних доріжок та пішохідних зон", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Генплан врахував пропозиції садових товариств щодо збереження рекреаційного функціонального призначення територій Русанівських і Нижніх Садів як зон існуючої садово-дачної забудови.

"Визначено розширення території Національного ландшафтного парку "Голосіївський" із включенням до його складу заказника місцевого значення "Жуків острів". Територія о. Труханів, Гідропарку та інших визначена як зона зелених насаджень загального користування і пляжів", - зазначили в Інституті Генплану.

Крім цього, враховано пропозиції щодо комплексної реконструкції застарілого житла. Зокрема, визначено території для комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду, до яких віднесено квартал у межах вул. Російської, Ялтинської, Новодарницької і Сімферопольської, де передбачається ремонт, санація з утепленням панельних 9-16 поверхових житлових будинків, а також санація дитячих установ і загальноосвітніх шкіл.