ua en ru

Іноземним інвесторам у 2017 році виплачено 1,8 млрд доларів дивідендів, - НБУ

Іноземним інвесторам у 2017 році виплачено 1,8 млрд доларів дивідендів, - НБУ Фото: іноземні інвестори в 2017 "зняли" 1,8 млрд доларів дивідендів (НБУ)

Сума дещо перевищила прогнозовану раніше

Репатріація дивідендів іноземними інвесторами в 2017 році склала 1,8 млрд доларів. Про повідомив заступник голови Національного банку Олег Чурий, передає видання Finclub.

За його словами, такий обсяг пов'язаний, в першу чергу з тим, що в кінці минулого року Нацбанк дозволив виплати дивідендів нерезидентам, які накопичилися до 2014 року.

"Згідно з оперативними даними, сума репатріації склала 1,8 млрд доларів. Це дещо більше, ніж ми очікували", - розповів Чурий.

При цьому, за словами чиновника, Нацбанк не бачить проблеми в тому, що сума виплат перевищила очікувану.

Чурий також повідомив, що найближчим часом НБУ направить вітчизняним банкам запит для вивчення бажання їх клієнтів репатріювати дивіденди за 2017 рік.

"Наша процедура полягає в необхідності оцінити ймовірний відтік іноземної валюти, тобто купівля валюти і репатріація за кордон, вплив цього відтоку на валютний ринок. З цією метою найближчим часом ми направимо українським банкам запит щодо бажання їх клієнтів репатріювати дивіденди за 2017 рік", - сказав заступник голови НБУ.

Нагадаємо, у вересні НБУ зберігав прогноз до кінця 2017 року на виплату 1,4 млрд доларів дивідендів інвесторам-нерезидентам.