ua en ru

Ініційовані владою законопроекти виводять корупцію в ранг закону, - Тимошенко

Ініційовані владою законопроекти виводять корупцію в ранг закону, - Тимошенко Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

Тимошенко вважає, що роботу парламенту сьогодні можна назвати "днем корупції"

Законопроекти від влади виводять корупцію в ранг закону. Про це заявила лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко на брифінгу у Верховній Раді, повідомляє прес-служба політсили.

За її словами, законопроекти №5369 (про внесення змін до Митного кодексу України (щодо інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення), - ред.) і №4871 (про внесення змін до Митного кодексу України щодо уніфікованої митної квитанції, - ред.), які намагаються провести через "тіньові домовленості", "виводять корупцію в ранг закону".

На думку Тимошенко, ці закони відкривають митницю для того, щоб кордони безмитно і безподатково перетинали ті товари, які є найбільш прибутковими, зокрема електроніка, товари магазинів Duty Free.

"Відкривається величезна чорна діра на українській митниці, і це лобіює президент, уряд та профільний комітет, який очолює Южаніна. Коли почитаєш ці законопроекти, то стає зрозуміло, що за них заплачені мільйони", – заявила вона.

Крім того, парламентар пообіцяла назвати поіменно всіх народних депутатів, які проголосують за ці закони. На її думку, вони є "спільниками з облаштування законами корупційних схем у державі й через яких бюджет недоотримає мільйони".

Лідер "Батьківщини" також вважає, що влада мала б сьогодні поновити раніше започатковану нею програму "Контрабанда СТОП!".

"Чим менше цей парламент ухвалить законів, тим легше буде потім ставити країну на ноги", – наголосила лідер партії.