ua en ru

Ініціативна група сформулювала питання для винесення на референдум про вступ України в НАТО

Збори громадян щодо всеукраїнського референдуму стосовно вступу України до НАТО затвердили формулювання питання, яке пропонується винести на всеукраїнський референдум. Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

Повідомляється, що питання звучатиме таким чином: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Організації Північноатлантичного Договору (НАТО) як системи колективної безпеки?".

"Учасники зборів утворили ініціативну групу з 500 осіб, визначили її персональний склад та доручили їй організувати процес збору підписів. Уповноваженим представником ініціативної групи визначено народного депутата Сергія Власенка", - наголошується у повідомленні прес-служби.

Відповідні рішення будуть передані до Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, у Києві сьогодні відбулися збори громадян щодо всеукраїнського референдуму стосовно вступу України до НАТО. Відповідно до чинного законодавства, це є першим кроком для проведення референдуму за народною ініціативою.

Збори відбулися на подвір'ї офісу партії "Батьківщина", яка й була ініціатором винесення питання про вступ України до системи колективної безпеки та оборони НАТО.

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко напередодні заявила, що її політична сила має намір організувати якнайшвидший збір необхідних підписів з тим, щоб референдум щодо вступу до НАТО відбувся одночасно з достроковими парламентськими виборами 26 жовтня. Вона закликала всіх громадян та представників влади долучитися до ідеї проведення референдуму.