ua en ru

В Інгушетії за фактом нападу на журналістів і правозахисників порушили кримінальну справу

В Інгушетії за фактом нападу на журналістів і правозахисників порушили кримінальну справу Фото: поліція Інгушетії розслідує спалення мікроавтобуса і побиття журналістів

У середу недалеко від Чечні невідомі в масках напали на мікроавтобус з журналістами та правозахисниками

Міністерство внутрішніх справ Інгушетії (Російська Федерація) порушило кримінальну справу за фактом нападу на журналістів і правозахисників, який стався ввечері 9 березня недалеко від кордону республіки з Чечнею. Про це повідомив кореспондент видання "Медіазона" Єгор Сковорода, який був допитаний як потерпілий, передає РБК.

Зі слів Сковороди, зараз кримінальна справа розслідується за ч. 2 ст. 213 Кримінального кодексу РФ (хуліганство, вчинене групою осіб за попередньою змовою або організованою групою) і ст.167 КК РФ (умисне знищення майна).

Раніше член Ради з прав людини при президенті РФ Павло Чіков повідомив у Twitter, що серед постраждалих в результаті нападу норвезький журналіст.

Нагадаємо, 9 березня біля кордону з Чечнею в Інгушетії невідомі люди в масках напали на мікроавтобус з журналістами з "Медіазони" і The New Times з Швеції та Норвегії, а також правозахисниками організації "Комітет по запобіганню катуванням", побили їх і спалили транспортний засіб.