ua en ru

Інфантіно стояв за звільненням двох слідчих ФІФА

Інфантіно стояв за звільненням двох слідчих ФІФА Фото: Джанні Інфантіно (fifa.com)

Саме вони вели розслідування в його відношенні

Президент ФІФА Джанні Інфантіно стояв за звільненням двох впливових функціонерів організації - голови комітету з етики федерації швейцарського юриста Корнела Борбели і член цього ж комітету Ханса-Йоахима Еккерта, які вели розслідування в його відношенні. Про це повідомляє The Guardian.

Рада ФІФА у травні прийняв рішення не продовжувати повноваження Эккерта і Борбели. За інформацією британського видання, список кандидатів у незалежні комітети організації був представлений Інфантіно і генеральним секретарем ФІФА Фатмою Самурой і не включав імена Эккерта і Борбели. У ФІФА заявили, що всі процедури були дотримані.

Борбели і Еккерт вели розслідування про те, що Інфантіно, використовуючи посадові повноваження, намагався вплинути на вибори глави Африканської конфедерації футболу (CAF), які в підсумку виграв представник Мадагаскару Ахмад Ахмад. Глава ФІФА виступав проти Ісса Аяту, який не підтримав його кандидатуру на виборах президента федерації. Крім того, Борбели цікавився фінансуванням президентської кампанії Інфантіно, яке, на його думку, також викликає підозру.

Інфантіно був обраний президентом ФІФА у лютому 2016 року. Його діяльність організації почалася з реалізації пакету реформ, спрямованих на фінансове і репутаційне оздоровлення після низки корупційних скандалів.

Нагадаємо, раніше ФІФА знайшла порушення прав людини на будівництві стадіону ЧС-2018 в Росії. Робочі умови на будівництві в Санкт-Петербурзі не відповідали стандартам.