ua en ru

ФІФА знайшла порушення прав людини на будівництві стадіону ЧС-2018 в Росії

ФІФА знайшла порушення прав людини на будівництві стадіону ЧС-2018 в Росії Фото: стадіон "Крестовський"

Робочі умови на будівництві в Санкт-Петербурзі не відповідали стандартам

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) знайшла порушення прав людини під час будівництва стадіону "Зеніт-Арена" на Крестовському острові в Санкт-Петербурзі, який має прийняти матчі чемпіонату світу 2018 гора. Про це президент ФІФА Джанні Інфантіно написав у листі до чотирьох президентів скандинавських футбольних федерацій, з яким ознайомився The Guardian.

минулого тижня голови федерацій Швеції, Данії, Норвегії та Ісландії після розслідування норвезького футбольного журналу Josimar направили Інфантіно лист, в якому висловили стурбованість умовами роботи при будівництві "Крестовського".

В матеріалі стверджувалося, що живуть північнокорейські та інші будівельники в тісних контейнерах, призначених для зберігання, за територією стадіону. Автор цитує місцеві повідомлення про те, що в одному з таких контейнерів був знайдений северокореец, помер від серцевого нападу.

У листі до глав федерацій Інфантіно заявив, що моніторингова група ФІФА в листопаді минулого року дійсно знаходила переконливі докази присутності північнокорейських робітників на будівництві в Санкт-Петербурзі, де порушувалися їхні права, але інспекція у березні цього року показала, що таких випадків більше немає. За словами Інфантіно, ФІФА продовжує стежити за підготовкою Росії до ЧС-2018.

Нагадаємо, Міжнародна федерація футболу (ФІФА) випробовує складнощі з пошуком нових спонсорів до Чемпіонату світу 2018 року, який пройде в Росії.