ua en ru

Інфантіно закликав до глобальної реформи трансферного ринку

Інфантіно закликав до глобальної реформи трансферного ринку Фото: Джанні Інфантіно (fifa.com)

Він також виступив за скорочення трансферного вікна

Президент ФІФА Джанні Інфантіно закликав спільно боротися з проблемою стрімкого зростання цін на трансферному ринку. Про це повідомляє Reuters.

"Ми спільно повинні вирішувати проблему трансферів. Потрібно створити певні правила для агентів і трансферних вікон, ввести стелю зарплат. Потрібно зробити багато речей, які витають у повітрі, але ніколи не розглядалися всерйоз. Мене турбує інфляція, викликана трансферами. Ці тенденції погано впливають на футбол ", - сказав Інфантіно.

Він також виступив за те, щоб трансферні вікна закриватися до початку чемпіонатів.

У минуле літнє трансферне вікно французький ПСЖ зробив два гучних трансфери - підписав за 222 млн євро з "Барселони" форварда Неймара, а також взяв в оренду із зобов'язанням викупу через сезон за 180 млн євро його колегу по амплуа з "Монако" Киліана Мбаппе.

За рік рекордну суму відступних за одного футболіста збільшилася більш ніж в 2 рази. Раніше найдорожчою угодою світу був перехід півзахисника Поля Погба з "Ювентуса" в "Манчестер Юнайтед" за 105 млн євро.

Нагадаємо, президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін заявив, що в сучасних реаліях фінансовий фейр-плей (ФФП) потребує корегування.