ua en ru

Індонезія закрила доступ у зону руйнування іноземним гуманітарним організаціям

Індонезія закрила доступ у зону руйнування іноземним гуманітарним організаціям Фото: наслідки землетрусу і цунамі в Індонезії (twitter.com/UkrZaKordonom)ыя

Іноземним НВО було наказано простежити, щоб їх співробітники залишили зону землетрусу

Індонезія у вівторок, 9 жовтня, наказала гуманітарним працівникам з неурядових іноземних організацій, що надають допомогу у ліквідації наслідків землетрусу, залишити райони, що постраждали. Про це заявили в Національному агентстві з питань стихійного лиха, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

Як зазначається, іноземним НВО було наказано простежити, щоб їх співробітники залишили зону землетрусу.

"Іноземним громадянам, які працюють з іноземними НВО, не дозволяється вести якусь діяльність на порушених ділянках", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у результаті землетрусу і цунамі в Індонезії загинули 1944 людини.

Як писало РБК-Україна раніше, 28 вересня 2018 року в Індонезії стався землетрус, магнітуда якого склала 7,5. На острові Сулавесі зруйновані тисячі житлових будинків, лікарень, готелів та інших будівель.

ООН виділила Індонезії 15 млн доларів для ліквідації наслідків цунамі і землетрусу. Глава ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок заявляв, що уряд Індонезії вже має досвід і гарне оснащення для боротьби з наслідками стихійних лих.