ua en ru

В Індонезії не вистачає обладнання для допомоги постраждалим від землетрусу

В Індонезії не вистачає обладнання для допомоги постраждалим від землетрусу Фото: наслідки землетрусу в Індонезії (twitter.com/Sutopo_PN)

Число жертв землетрусу в Індонезії досягло 844

Для надання допомоги постраждалим від землетрусу в Індонезії не вистачає спеціального важкого обладнання і рятувальників. Про це заявляє Reuters з посиланням на Національне агентство Індонезії по запобіганню стихійних лих.

Також повідомляється, що станом на 1 жовтня місцева влада підтвердила загибель 844 осіб в результаті землетрусу і цунамі в Індонезії. Також очікується, що кількість жертв ще збільшиться, так як рятувальники досі не дісталися до всіх постраждалих районів. Місцева поліція забезпечує супровід конвоїв допомоги.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Євросоюз виділив Індонезії 1,5 млн євро для постраждалих від землетрусу та цунамі. Також Єврокомісія направила в постраждалий регіон експерта з гуманітарних питань, який буде займатися координацією роботи ЄС з надання допомоги.

Також сьогодні стало відомо, що в результаті землетрусу біля індонезійського острова Сулавесі з трьох в'язниць втекли 1200 ув'язнених.