ua en ru

Індійські військові звинувачують Пакистан у пособництві бойовикам в Кашмірі

Головком індійської армії генерал Бікрам Сінгх заявив, що Пакистан допомагає загонам бойовиків потрапляти в Індії, передає Reuters.

Це було перше висловлювання такого роду з уст індійських керівників після інциденту з оснащеними важкою зброєю бойовиками, які перейшли кордон і сховалися в селі в секторі Керан в індійський частині Кашміру.

"Враховуючи такі чіткі дії, важко стверджувати, що бойовики обійшлися без допомоги від пакистанської армії", - заявив Сінгх.

Генерал також звернув увагу на те, що в 2014 р. планується виведення військ західної коаліції з сусіднього Афганістану. Тому він допускає, що Пакистан "до початку зими збільшить число перебрасываемых в Індію терористів".

Конфлікт навколо спірної території Джамму і Кашмір, що триває вже понад 60 років, став причиною кількох воєн між Пакистаном та Індією. В останні тижні двосторонні відносини були затьмарені кривавими зіткненнями у спірному регіоні Кашмірі. 26 вересня 2013 р. щонайменше 10 людей загинули в результаті штурму бойовиками поліцейського ділянки і військової бази в індійській частині цієї території.

Індія також покладає на пакистанських бойовиків відповідальність за теракти в Мумбаї в 2008 р., закликаючи Ісламабад покарати винних.