ua en ru

Індійська авіакомпанія SpiceJet придбала у Bombardier 30 літаків Q400 за 900 млн дол

Індійська авіакомпанія SpiceJet Ltd. оголосила про придбання у канадської компанії Bombardier 30 літаків Q400. Про це повідомляє газета The Times of India з посиланням на заяву глави SpiceJet Каланіті Марана.

Оновлений авіапарк дозволить збільшити кількість рейсів з таких міст, як Бхопал, Індор, Мангалор і Тірупаті. Очікується, що частина літаків прибуде в розпорядження авіаперевізника в середині вересня. На даний момент компанія отримала тільки чотири лайнери.

Про суму угоди не йдеться, однак аналітики припускають, що SpiceJet заплатить Bombardier близько 900 млн дол.

Перевізник сподівається в два рази збільшити свій флот протягом трьох років. В даний час у розпорядженні SpiceJet вже є 30 літаків Boeing 737.

Q400 - це турбогвинтовий літак, який може вмістити 78 пасажирів, є одним з кращих при перельотах на короткі відстані. Відомий своєю економністю палива і помірними габаритами. SpiceJet буде використовувати лайнери Bombardier для рейсів в сусідні країни, а також для внутрішніх перельотів.

У Bombardier відзначили, що Індія для компанії є одним з найбільш перспективних ринків. За оцінками компанії, Індії в найближчі 20 років буде потрібно не менше 600 нових літаків.