ua en ru

Індія купить у США 24 протичовнових ракети Harpoon Block II

Уряд Індії і США підписали угоду, згідно якої США зобов'язується поставити Індії 24 вдосконалених антикорабельних ракети Harpoon Block II класу "повітря-земля". Вони поступлять на озброєння індійських бойових підрозділів, що базуються на побережжі Індійського океану. Вартість контракту складає 170 млн дол., передає китайське інформаційне агентство "Сіньхуа" з посиланням на місцеві ділові ЗМІ.

Як повідомляється, військово-морський флот Індії випробовує гостру необхідність в антикорабельних ракетах подібного типу. Вони потрібні для повного бойового оснащення військових літаків з нерухомим крилом. Перевага даних ракет полягає в тому, що їх можна буде використовувати для протикорабельних атак, здійснюючи запуск зокрема з літаків-штурмовиків Jaguar, що є на озброєнні.

Індія вперше за останні декілька десятків років зробить операцію з покупки у США антикорабельних ракет. За наявними даними, переговори з питання постачань велися впродовж більш ніж двох років - з 2008 р., коли колишній президент США Джордж Буш схвалив продаж ракет американського виробництва під час візиту міністра оборони Індії Араккапарамбіла Антоні до Вашингтона.