ua en ru

В Індії суд звільнив українців з корабля, який перевозив зброю

В Індії суд звільнив українців з корабля, який перевозив зброю Фото: прапор Індії (flickr.com/moscow-live)

У 2016 році екіпажу було винесено вирок у вигляді п'яти років позбавлення волі

У понеділок, 27 листопада, в Індії суд звільнив з-під варти 35 членів екіпажу американського судна, на борту якого перебували громадяни України. Про це повідомляє DW.

Таким чином, апеляційний суд скасував винесений в 2016 році вирок екіпажу і охоронцям корабля, який передбачав покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі. Також серед заарештованих були громадяни Естонії, Британії та Індії.

Причиною такого рішення суду стала недостатність доказів того, що судно порушило територіальні води Індії або складало будь-яку загрозу. За словами адвоката моряків, поки невідомо, чи будуть прокурори оскаржити винесене рішення у Верховному суді Індії.

Судно було затримано ще в 2013 році в територіальних водах Індії. Правоохоронці звинуватили екіпаж у незаконному перевезені зброї. На борту вилучили 35 автоматів і близько 5700 одиниць боєприпасів.

У свою чергу, власник судна - американська компанія AdvanFort - повідомив, що корабель був притягнутий до операції по боротьбі з піратством, а в індійських водах він виявився, коли закінчилося паливо.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України підтвердило звільнення українських моряків з піратського полону в Нігерії.