ua en ru

МЗС підтвердило звільнення українського моряка з піратського полону у Нігерії

МЗС підтвердило звільнення українського моряка з піратського полону у Нігерії Фото: контейнеровоз Demeter (Twitter/@UkrZaKordonom)

Інших полонених також звільнили

Міністерство закордонних справ України підтвердило звільнення українського моряка з піратського полону у Нігерії. Про це повідомили у Департаменті консульської служби МЗС України.

"Викраденого піратами українця та ще 5-х членів екіпажу судна Demeter звільнено. Це стало можливим завдяки скоординованим діям судноплавної компанії, служб безпеки і дипломатів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 жовтня пірати напали на контейнеровоз Demeter в Гвінейській затоці на південь від нігерійського міста Порт-Харкорт. Вісім піратів на швидкохідному моторному човні напали на корабель, коли той заходив до нігерійського порту. Вони викрали шістьох членів екіпажу, у тому числі капітана судна.

Після інциденту судно продовжило рух з 12 членами екіпажу, які залишилися на борту і в результаті нападу не постраждали.

Вчора ввечері ЗМІ повідомляли, що шестеро моряків почувають себе добре і вже повернулися до своїх родин, але не уточнювали умови, на яких пірати відпустили моряків, і точної дати їхнього повернення.