ua en ru

Індекс продцін ФАО у листопаді знизився до 156,7 пункту

Індекс продцін ФАО у листопаді знизився до 156,7 пункту Фото: індекс продцін ФАО в листопаді знизився

Продовольчі ціни знизилися на тлі стійких глобальних запасів

Основні продукти харчування подешевшали в листопаді порівняно із жовтнем, і котирування продовольчих товарів, які торгуються на міжнародному ринку, за винятком цукру, знизилися. Про це 3 грудня повідомили у прес-службі Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО).

Як зазначається, індекс продовольчих цін ФАО склав у листопаді 2015 року 156,7 пункту, що на 1,6% нижче переглянутого середнього значення за жовтень і на 18% нижче порівняно з листопадовим значенням 2014 року.

Індекс цін на зернові скоротився в листопаді 2,3% порівнян із жовтневим показником. Насамперед знизилося середнє значення індексу цін на фуражне зерно, що обумовлено підтвердженими обсягами пропозиції з боку США, найбільшого у світі виробника і експортера кукурудзи.

Індекс цін на рослинні олії ФАО знизився на 3,1 % порівняно з показником жовтня. Причиною стало зниження цін на енергоресурси і позитивні прогнози щодо виробництва сої у США, а також поліпшення умов для її зростання в Південній Америці.

Індекс цін на молочну продукцію знизився на 2,9%, оскільки в листопаді впав попит на молочні продукти, ціни також знизилися, і найбільші імпортери створили запаси, необхідні для покриття нагальних потреб. Ціни на м'ясо знизилися, тоді як ціни на цукор стабільно ростуть уже третій місяць поспіль.

Нагадаємо, у серпні індекс продцін ФАО продемонстрував найбільш різке падіння від грудня 2008 року.

За даними ФАО, викорінення голоду у світі до 2030 року вимагає додаткових 267 млрд доларів на рік.