ua en ru

Індекс ділової довіри у Франції досяг річного максимуму

Індекс довіри підприємців до економіки Франції досяг максимального рівня більш ніж за рік. Індекс досяг відмітки 95 пунктів проти 93 пунктів місяцем раніше. Результат перевершив прогноз аналітиків, що чекали 94 пункти, повідомляє "Росія 24".

Індекс довіри підприємців до сфери послуг також показав висхідну динаміку і склав 86 пунктів проти 84 пунктів в червні. Аналогічний показник у будівельному секторі знизився до -30 пунктів, а у сфері роздрібної торгівлі залишився незмінним на відмітці 87 пунктів.

Реакція ринку на статистику, що вийшла, була вельми стриманою. Єдина європейська валюта відреагувала зростанням у парі з доларом на 30 пунктів, але потім відкаталася назад. Фондовий індекс Франції CAC 40 також не звернув уваги на дані, що вийшли, і торгується на рівнях закриття понеділка.

Економіка країни продовжує показувати негативні темпи зростання і, за прогнозом Єврокомісії, цього року скоротиться на 0,4%. У 2012 р. також спостерігалася рецесія, ВВП знизився на 0,6% Безробіття - одна з головних бід Європи

Згідно з прогнозом ОЕСР рівень безробіття до кінця 2014 р. складатиме 12,3%, тоді як в Німеччині одна з ключових цілей полягає в тому, щоб понизити безробіття 5%, в Іспанії і Греції цей показник знаходиться на відмітці 28%.

Передбачається, що у Франції рівень безробіття складе до кінця 2014 р. 11%, а в Італії - 12,5%.

Читайте також: Загальний держборг країн єврозони за I квартал 2013 р. виріс до рекордних 92,2% ВВП

У Німеччині кількість безробітних до кінця наступного року має скоротитися, проте у низці інших європейських країн цей показник ростиме. Нинішній рівень безробіття в єврозоні складає 12,2%.