ua en ru

Імпортозаміщення в Росії не працює ні в одній з галузей, крім виробництва їжі, - Moody's

Імпортозаміщення в Росії не працює ні в одній з галузей, крім виробництва їжі, - Moody's Фото: Moody's не помітило ефекту імпортозаміщення в Росії

На думку аналітиків Moody's, в 2015 році ВВП Росії скоротиться на 3%, а в 2016 році буде нульове зростання

Аналітики рейтингового агенства Moody's виявили, що імпортозаміщення в Росії не працює ні в одній з галузей, крім виробництва їжі. Про це написали аналітики Moody's на чолі зі старшим віце-президентом Марі Діроном в новому звіті Global Macro Outlook, передає РБК.

За словами аналітиків, немає ніяких очевидних ознак того, що імпортозаміщення стимулює внутрішнє виробництво. Машинобудування та виробництво обладнання падають швидкими темпами, вказують вони.

"Єдиний сектор, на який імпортозаміщення позитивно впливає, це харчова промисловість. До кінця 2015 року обсяг виробництва в країні, ймовірно, буде не вище, ніж на початку кризи. Коли рівень реальних доходів населення стабілізується і зросте попит, обсяг імпорту, швидше за все, знову виросте", - написали аналітики в огляді.

У своєму огляді аналітики Moody's також вказують, що в другому кварталі 2015 р. економічний спад в Росії збільшився.

"Домогосподарства як і раніше несуть на собі основний тягар економічної кризи. У червні 2015 р. обсяг роздрібних продажів був на 9,3% нижче, ніж роком раніше", - наголошується в доповіді.

На думку аналітиків Moody's, в 2015 році ВВП Росії скоротиться на 3%, а в 2016 році буде нульове зростання.

Нагадаємо, раніше аналітики Moody's прогнозували, що падіння цін на нафту і ослаблення рубля стануть причинами поглиблення рецесії економіки Росії.