ua en ru

Іллєнко допускає висунення в мери Києва кандидатуру, що не належать до опозиційних сил

Народний депутат від фракції ВО "Свобода" Андрій Іллєнко допускає, що кандидатура на посаду міського голови Києва "може не належати до жодних опозиційних сил". Про це він сказав в ефірі каналу ICTV.

"Кандидатура має бути авторитетна і прийнятна для киян", - заявив депутат.

Основними кандидатами на крісло мера столиці вважаються чинний глава КМДА Олександр Попов і кандидат від опозиції - їм можуть стати глава парламентської фракції "Удар" Віталій Кличко чи позафракційний народний депутат Петро Порошенко. Раніше "Батьківщина" заявила, що підтримає Віталія Кличка як єдиного кандидата від опозиції на виборах мера Києва, однак сам Кличко назвав таку заяву передчасним. Він підкреслив, що визначитися в цьому питанні після того, як буде призначено дату проведення виборів.

Однак якщо Кличко чи Порошенко не будуть узгоджені як єдині депутати, "Батьківщина" може запропонувати покласти цю місію на Миколу Томенка, Олександру Кужель, Анатолія Гриценка чи Миколи Катеринчука. "Свобода" готова при необхідності висунути в мери нардепа Андрія Іллєнка. Крім того, про свій намір балотуватися в мери столиці заявив нардеп Олег Ляшко.