ua en ru

Ігор Лисов вимагає публічного перерахунку голосів на 28 дільницях ОВО №211

Кандидат у народні депутати за одномандатним виборчим округом №211 Ігор Лисов вимагає публічного повторного перерахунку виборчих бюлетенів з 28 дільниць округу. Про це йдеться в його заяві, повідомляє прес-служба політика.

«Я вимагаю публічного повторного перерахунку бюлетенів за участі представників засобів масової інформації, громадських та міжнародних спостерігачів, представників всіх кандидатів з 28 дільниць ОВО №211. У нас є інформація, що передача протоколів та бюлетенів з цих дільниць здійснювалася з порушенням законодавства, була порушена цілісність упаковок з протоколами та бюлетенями, про що є відповідні акти. Тому я абсолютно переконаний в тому, що там відбувалися фальсифікації. Я готовий визнати будь-який результат виборів після прозорого та публічного перерахунку бюлетенів», - сказав Ігор Лисов.

Політик також зауважив, що наразі комісія працює з порушенням законодавства.

«На засіданнях ОВК постійно відбуваються незрозумілі речі. Бюлетені з 15 дільниць, протоколи яких ще не передані до ЦВК, носять з одного приміщення в інше. Туди приїздять опозиційні депутати, тиснуть на членів комісії, щоб ті зарахували протоколи з порушенням законодавства. У той час, зрозуміло, що деякі члени ДВК бояться перерахунку, тому що якщо цифри не зійдуться, то їм загрожує кримінальна відповідальність. Це наштовхує на припущення, що саме ці дільниці були, можливо, якось ангажовані моїм найближчим опонентом», - сказав Ігор Лисов.

«Прошу всі політичні сили, які вели боротьбу на ОВО №211, приєднатися до моєї заяви», - зазначив Лисов.

Читайте також: Метушня на 211 окрузі затіяна з метою сфальсифікувати результати виборів на користь Терьохіна, - кандидат в нардепи по 211 округу