ua en ru

Ігор Коломойський попередньо домовився про покупку датської авіакомпанії Cimber за 31 млн дол

Mansvell Enterprises (Кіпр, на 75% належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському) попередньо домовилася про купівлю 66,7% датської авіакомпанії Cimber Sterling за 165 млн данських крон (31,28 млн дол.) Про це йдеться в заяві Cimber, передає Reuters.
"Наша мета полягає в створенні сильної північній авіакомпанії", - заявив глава Cimber Вільгельм Хан-Петерсен. - "Це буде компанія з сильною позицією в Данії і Швеції з самого початку... я впевнений, що вони (Mansvell) дуже агресивні у своїй стратегії".
Mansvell вже володіє шведської регіональної авіакомпанією Avia Express Sweden AB (Skyways), яка, в свою чергу, нещодавно поглинула City Airline.
Угода з купівлі 110 млн акцій Cimber по 1,5 крон кожна може бути укладена в кінці червня, і отримати схвалення акціонерів наприкінці липня 2011 р.
Зазначимо, після заяві про попередній угоді між структурою Коломойського і Cimber Sterling, акції останньої зросли на 3,2% на фондовій біржі Копенгагена, на тлі зниження індексу "блакитних фішок" біржі на 2,8%.
В Україну Ігорю Коломойському належать авіакомпанії "Аеросвіт", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро".