ua en ru

ІДІЛ як і раніше представляє серйозну загрозу, - Тіллерсон

ІДІЛ як і раніше представляє серйозну загрозу, - Тіллерсон Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Department of State)

США виділять 200 млн доларів допомоги для стабілізації звільнених районів у Сирії

Терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) як і раніше представляє серйозну загрозу. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон в ході засідання представників міжнародної коаліції по боротьбі з бойовиками ІДІЛ, повідомляє Reuters.

За словами Тіллерсона, закінчення масштабних бойових дій проти ІДІЛ не означає, що США і їх союзники домоглися знищення бойовиків. Тіллерсон також зазначив, що США вирішили надати додаткові 200 млн доларів допомоги для стабілізації звільнених районів у Сирії.

"Закінчення великих бойових дій не означає, що ми досягли стійкого пораження ІДІЛ. ІДІЛ як і раніше представляє серйозну загрозу стабільності регіону, нашої батьківщини і інших частин земної кулі", - заявив Тіллерсон.

За його словами, бойовикиІДІЛ, втративши територію в Іраку і перебуваючи на порозі поразки в Сирії, намагаються отримати територію в інших країнах, де вони активні - в Афганістані, Філіппінах, Лівії, Західній Африці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін візьме участь у засіданні міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ.