ua en ru

ІДІЛ оголосила місто на захід від Мосула незалежним від "халіфату"

ІДІЛ оголосила місто на захід від Мосула незалежним від "халіфату" Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

Талль-Афар оголосили незалежним від "халіфату"

Бойовики терористичної организавии "Ісламської держави" (ІДІЛ) оголосили місто на захід від Мосула незалежним від "халіфату". Про це повідомляє Iraqi News, посилаючись на місцеві ЗМІ.

"Бойовики ІДІЛ оголосили місто Талль-Афар в іракській провінції Найнава самостійною державою, проголосивши тим самим його незалежність від так званого "халіфату", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, керівництво ІДІЛ в Талль-Афарі повідомило в короткій заяві, що місто стало незалежною державою від "халіфату" і пригрозило жорстоко карати тих, хто порушить накази нової влади.

Відзначається, що в даний час в місті проводяться масові арешти прихильників аль-Багдаді. Кампанія проходить під керівництвом арабів та іноземців, які намагаються нав'язати свою владу опонентам.

Так, події в Талль-Афарі свідчать про розкол в ІДІЛ, який стався після ймовірної загибелі лідера угруповання Абу Бакра аль-Багдаді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" про загибель ватажка ИГИЛ Абу Бакра аль-Багдаді.